Skillnaden mellan kostrådgivning och kostschema?

Vi får frågor då och då om vad skillnaden på kostråd och kostschema är. Det ska vi nu gå till botten med en gång för alla!

Kostrådgivning

Vid kostrådgivning så ses vi tillsammans och pratar och diskuterar om din kost. Du ska gärna ha skrivit en kostbok under 3-5 dagar före vi ses där du skriver ner allt du äter, varför du äter det och hur det du äter får dig att må. Både fysiskt men även psykiskt. Kan det du äter ha ett samband med hur då mår? Detta är saker vi tar upp under vårt möte.

Vi kommer att komma med tips och råd utifrån det du äter idag och vad du skulle kunna ändra och justera på för att nå dina mål. Kanske behöver du lägga till mer i kosten, eller så kanske du skulle behöva dra bort något. Helt beroende på vad dina mål är!

Du får självklart ställa frågor som rör din kost och hälsa, dessa sammanfattas och skickas tillsammans med våra tips och råd till dig efter vårt samtal.

Kostschema

Kostschema säger sig lite själv vad det innebär. Det börjar på samma vis att du skriver en kostbok under 3-5 dagar före vi ses. Utifrån dina mål och varför du vill ha ett kostschema så kommer vi att ta fram ett schema där det kommer stå exakt hur mycket du ska äta vid varje måltid och tillsammans vid konsultationen så kommer vi överens om hur många måltider du vill äta på en dag. Det kommer även stå hur mycket kalorier varje måltid innehåller.

Så skillnaden mellan kostrådgivning och kostschema är att vid rådgivningen så samtalar vi mer om hur det ser ut idag och vad du kan tänka på med din kost för att kunna nå dina mål. Medan vid ett kostschema så får du ett strikt schema som du ska följa för att nå dina mål.

Vill du boka in en kostrådgivning eller kostschema så gör vi dom väldigt smidigt online! Tryck här för att kontakta oss.