Hur man balanserar träning och liv

Att uppnå optimal fitness och välbefinnande handlar om att hitta den perfekta balansen mellan hårt arbete, hängivenhet och vila. Tyvärr kan denna balans vara svår att upprätthålla när du ständigt är i träningsläge. Oavsett om det handlar om att springa ett maraton eller uppnå ett nytt personligt rekord i knäböjsstället är det viktigt att komma ihåg att din fysiska hälsa inte är den enda aspekt av livet som behöver uppmärksammas. Faktum är att vi alla kan tjäna på att ta ett steg tillbaka då och då för att se till att vår mentala och emotionella hälsa också tas om hand.

Sätt upp realistiska mål

Det är lätt att bli överväldigad av ett alltför ambitiöst mål eller träningsschema. När du planerar din träningsrutin eller tävlingskalender, sätt upp realistiska mål som du vet att du kan uppnå utan att offra ditt allmänna välbefinnande.

Glöm inte att hålla koll på dina framsteg – du kommer att känna dig mycket mer nöjd när du vet att du har uppnått det du föresatt dig istället för att känna dig besviken för att du inte har nått ett ouppnåeligt mål. Följ Livstilsbloggens blogg för att få mer inspiration.

Tränar du med en PT så säg till att balansen är viktig för dig i livet.

Ta dig tid för dig själv

Vi behöver alla tid för oss själva då och då – och detta inkluderar att avsätta särskilda dagar för avkoppling och reflektion. Ta lite ledigt från träningen om det behövs – det kan bidra till att föryngra ditt sinne och din kropp så att du kan komma tillbaka starkare än tidigare.

Alternativt kan du fokusera på andra aspekter av livet som att träffa vänner eller familjemedlemmar som kanske har försummats under perioder av intensiv träning. På så sätt kan du se till att alla aspekter av livet inte läggs på hyllan till följd av att träningspass eller tävlingsförberedelser tar över.

Prioritera sömn

Sömn är avgörande för optimal prestation både på och utanför banan eller fältet – så strunta inte i den! Få gott om sömn varje natt så att din kropp har rätt energi under dagen och kan prestera på topp när det är dags att träna eller tävla.

Undvik att bränna ut dig genom att ge dig själv tillräckligt med tid varje kväll för att slappna av före sänggåendet så att du kan få en god natts sömn varje natt.

Det behöver inte vara svårt att hitta balansen mellan träning och liv – det krävs bara medveten träning! Se till att sätta upp realistiska mål, ta pauser när det behövs, prioritera sömnen, träffa nära och kära regelbundet och viktigast av allt ge dig själv tillåtelse att ta hand om dig själv mentalt och känslomässigt också! Med dessa tips i åtanke är du på god väg att hitta harmoni mellan fysisk aktivitet och vardag!

Lämna en kommentar