6 anledningar till att en PT är värd pengarna

1. Tränare ger ansvar och motivation

Vill du möta din tränare och berätta för henne att du inte tränade igår? Visst, du kan få denna motivation från en dedikerad vän som jobbar med dig, men det här är tränarens jobb. Han eller hon har ett intresse för att se att du slutför dina träningspass, och våra tränare kommer verkligen motivera dig!

Om du betalar för en personlig tränare kommer du inte vilja att pengarna ska bli bortkastade, detta kommer ge dig så mycket mer motivation!


RELATERAT: Rätt kläder gör det roligare att träna!


2. Tränare ger expertis

En bra personlig tränare kommer noga att se till att du gör övningarna ordentligt för att maximera ditt resultat och att övningarna verkligen är avsedda för muskelgruppen.

Våra tränare kollar noggrant på dig och korrigerar dig så att du gör mindre misstag.

Detta kan jag aldrig göra själv eller ens från att titta på en video. Vanligtvis är jag inte ens medveten om att jag gör ett misstag. Konsekvent att göra en övning felaktigt kan leda till skada och vara rent av farligt för dig!

3. En PT kommer att pusha dig

En tränare kommer att driva dig hårdare än du kommer att driva dig själv, men hindra dig från att ruska framåt för snabbt. Du kommer inte längre gå runt med mobilen på gymmet och tro att det är okej. Det får du snabbt redo på att det inte är!

Om du är som jag jobbar du tills du känner dig obekväm, och sedan ändrar du rörelsen eller slutar helt och hållet. En bra tränare vet hur man skjuter dig bortom din comfort-zone och när du ska sluta innan smärta eller skada sätter in.

Våra tränare känner till alternativa övningar om du har problem med en eller om du har en skada som måste arbetas runt. Ibland krävs en modifierad version av en övning, beroende på din träningsnivå. En bra tränare kommer med expertis att forma en övning som passar just dig och dina mål!

4. En tränare hjälper dig att identifiera och nå mål

Tillsammans med din PT sätter ni mål och sen får du hjälp att uppnå dessa. Att träna utan mål är också bra såklart, men det blir mer motivation om du har mål att utgå ifrån och uppnå! En PT uppmuntrar dig genom att märka förbättringar som du annars inte ens skulle tänka på. Detta är verkligen till hjälp när det annars känns jobbigt.

5. En tränare kommer att personifiera ditt träningspass

Utbildade personliga tränare vet hur man anpassar ett träningspass baserat på dina individuella styrkor, svagheter och mål.

6. En PT kan minska risken för skada

En skada kan förstöra ett träningsprogram och orsaka så mycket motgång att du kan förlora fart och din beslutsamhet att fortsätta träna. En bra tränare hjälper dig att göra övningar korrekt så att du inte kommer att skada dig själv.

Vill du komma igång med träning eller slipa på något speciellt? Kanske vill du ha ett kostschema för att maximera din träning! Kontakta oss idag via formuläret nedan!